Hamis Gundel palacsinta

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához: 6 db tojás, 60 dkg liszt, 2 csipetnyi só, tej, szódavíz, 1 sütőpor.
Töltelékhez: 45 dkg dió, 30 dkg vaj, 3 dl tej, 15 dkg cukor.
Csokoládé öntethez: 3 tábla étcsokoládé, 3 evőkanál vaj.


Elkészítése:
A palacsintatésztát kikeverjük, pár csepp olajat öntünk bele, és kisütjük a palacsintákat.
A ledarált diót kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tejet. Addig főzzük, míg krémes állaga lesz.
A feldarabolt étcsokoládét egy serpenyőben felolvasztjuk, kevés vizet öntünk hozzá, majd beletesszük a vajat.
A palacsintákat megkenjük a krémmel, feltekerjük, végül a csokiöntettel bevonva tálaljuk.
Letöltés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel