Hozzávalók:
Tésztalaphoz: 10 dkg darált dió vagy dejó, 10 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg olvasztott vaj, 1 - 1,5 dl tej.
Joghurtos masszához: 2 nagy pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, 8 evőkanál méz vagy porcukor, 5 dkg Horváth Rozi étkezési zselatinpor, 1 dl víz, ízlés szerint fekete szeder.
Elkészítése:
A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, ezt követően a tortaformába elsimítjuk.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a tejfölt és a mézet, majd a zselatinport az 1 dl vízben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a joghurtos masszához.
A végén az egészet ráöntjük a tortaalapra és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Végezetül a hűtőbe helyezzük legalább egy órára, amíg meg nem dermed.
Tésztalaphoz: 10 dkg darált dió vagy dejó, 10 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg olvasztott vaj, 1 - 1,5 dl tej.
Joghurtos masszához: 2 nagy pohár joghurt, 1 kis pohár tejföl, 8 evőkanál méz vagy porcukor, 5 dkg Horváth Rozi étkezési zselatinpor, 1 dl víz, ízlés szerint fekete szeder.
Elkészítése:
A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, ezt követően a tortaformába elsimítjuk.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a tejfölt és a mézet, majd a zselatinport az 1 dl vízben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a joghurtos masszához.
A végén az egészet ráöntjük a tortaalapra és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Végezetül a hűtőbe helyezzük legalább egy órára, amíg meg nem dermed.
2 megjegyzés:
Jónak tűnik, joghurtos tortát még nem ettem, na a hétvégén meg is csinálom.
Nagyon fincsi lehet.
Megjegyzés küldése