Kókuszos poharas muffin

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kókuszos poharas muffin, citromos kókuszos ízesítésű, olvasztott étcsokoládéval bevont, kókuszreszelékkel megszórt sütemény.
Kókuszos poharas muffin
Hozzávalók ( 1 bögre=2,5 dl ):
Tésztához: 1 tojás, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 bögre tej, 1 evőkanál olaj.
Ízesítésnek: 2 evőkanál kókuszreszelék, fél citrom reszelt héja.
Tetejére: 10 dkg keserű csokoládé, 3 dkg vaj, 3 evőkanál tejszín, 1 csomag vanília, 5 dkg kókuszreszelék.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a formát kibéleljük. Én a 24 db-os kicsi muffin formát használtam, de kimaradt egy kevés massza, amiből még 6 db lett a nagyobb formából, így a légkeveréses sütőben egyszerre sütöttem a két adagot.
A tojást a cukorral, vaníliával habosra keverjük. A lisztet elkeverjük sütőporral, kókuszreszelékkel, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojásos masszához, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik. Végül hozzákeverjük az olajat. A formába töltögetjük a masszát, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.
A tetejéhez a csokoládét darabokra törve edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, a vaníliát. Állandó keverés közben felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk, majd lekenjük vele muffinok tetejét, belemártjuk a kókuszreszelékbe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel