Pogácsa recept ( Sári - féle )

Pogácsa recept ( Sári-féle ), karácsonyi és húsvéti süti, sajtos és köménymagos sós sütemény.
Pogács
Hozzávalók:
3 evőkanál langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 1 élesztő, 50 dkg liszt, 1 ráma, 2 tojássárgája, 3 kávéskanál só, 1 tejföl, 20 dkg reszelt sajt, köménymag.


Elkészítése:
A tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját, a sót valamint a tejfölt, ezt követően jól kidolgozzuk.
20 perc múlva kinyújtjuk, megszórjuk egy kevés sajttal, összehajtogatjuk, ezt követően ismét 20 percig pihentetjük.
Ezt még 2 - szer megismételjük.
Utána kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk.
A sütőt legalább 10 - 15 percig előmelegítjük, végezetül aranysárgára sütjük.



Megjegyzés:
Akkor a legjobb, ha a tésztát előző nap gyúrjuk be és éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap nyújtjuk és hajtogatjuk.
Ez a recept az alapja a Zöldfűszeres hagymás pogácsának, a Sonkás pizzás csigának és a Sajtos csiga receptjének.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az egyik legjobb pogácsa recept!!!

Megjegyzés küldése

Fel