Hozzávalók:
50 dkg liszt, fél csomag szalakálé, 10 evőkanál porcukor, 10 evőkanál olaj, 10 evőkanál paradicsomlé, 1 egész tojás, 10 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 20 dkg porcukor, 1 ráma, tortabevonó.
Elkészítése:
A lisztbe elkeverjük a szalakálét, a porcukrot, az olajat, a paradicsomlét és a tojást, majd 4 lapba kisütjük. A vajat kikavarjuk a porcukorral.
A réteslisztből és tejből főzött krémet készítünk, állandó keverés mellett kihűtjük, azután belekeverjük a vajkrémbe.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, végül a 4. tetejére tortabevonót teszünk.
50 dkg liszt, fél csomag szalakálé, 10 evőkanál porcukor, 10 evőkanál olaj, 10 evőkanál paradicsomlé, 1 egész tojás, 10 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 20 dkg porcukor, 1 ráma, tortabevonó.
Elkészítése:
A lisztbe elkeverjük a szalakálét, a porcukrot, az olajat, a paradicsomlét és a tojást, majd 4 lapba kisütjük. A vajat kikavarjuk a porcukorral.
A réteslisztből és tejből főzött krémet készítünk, állandó keverés mellett kihűtjük, azután belekeverjük a vajkrémbe.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, végül a 4. tetejére tortabevonót teszünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése