Hamis mézes pogácsa ( Magdi néni - féle )

Hamis mézes pogácsa, karácsonyi sütemény, macis transzferfóliával, olvasztott csokoládéval, fahéjjal valamint szegfűszeggel.
Hamis mézes pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg kristálycukor, 2 dl hideg víz, 40 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg zsír, fahéj, őrölt szegfűszeg, 1 szalakálé, fél liter tej, 2 kg liszt.
Tetejére: 4 tojásfehérje, 40 dkg porcukor, olvasztott csokoládé.
Díszítéshez: macis transzferfólia, hópehely cukor, reszelt csokidarabkák, karácsonyi csokoládé tallérok, dió.


Elkészítése:
A kristálycukrot teljes sötét színűre megpirítjuk, ezt követően felöntjük a hideg vízzel.
A porcukrot, a tojássárgáját valamint a zsírt jól kikeverjük, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.
A szalakálét feloldjuk fél liter tejben, ezt beleöntjük a masszába, utána beleöntjük a kihűlt pirított cukrot is, és belegyúrjuk a lisztet. Pogácsákat szaggatunk belőle, utána megsütjük.
A tetejéhez a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a porcukorral még jó habosra kikeverjük. Vagy ezzel kenjük meg a kisült pogácsákat, vagy pedig olvasztott csokoládéval.



Megjegyzés:
Ez az adag elég nagy mennyiség, meg lehet felezni a hozzávalókat.
A fóliázásához itt találsz segítséget, Hamis Tátra torta receptje.


Hamis mézes pogácsa, mikulás, angyal és csizma csokoládéval, valamint dióval a tetején.
Hamis mézes pogácsa


macis transzferfólia
macis transzferfólia

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel