Citrompudingos bögrés mákos

2012. máj. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Citrompudingos bögrés mákos sütemény, reszelt csokoládéval megszórva a teteje, díszítésként virág és levél marcipán.
Citrompudingos bögrés mákos
Hozzávalók:
Tésztához:1 bögre = 3 dl ), 3 tojás, 1 bögre kristálycukor, 1 bögre liszt, 1 bögre darált mák, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, fél dl olaj, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só.
Pudinghoz: 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 8 dl tej, 1 teáskanál kifacsart citromlé ( szükség esetén citromaroma ).
Tetejére: reszelt csokoládé.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 25 x 35 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ha vastagabb tésztát akarunk, lehet kisebb tepsit is használni.
A tojások sárgáját 3 evőkanál kristálycukorral fehéredésig keverjük. Egy másik tálba összevegyítjük a maradék cukrot, a lisztet, a darált mákot valamit a sütőport.
A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, a tejet, az olajat és a reszelt citromhéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Beleöntjük a tepsibe, ezután körülbelül 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, utána csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet, ha szükséges, ízesíthetjük citromaromával is.
Hideg vízben picit kihűtjük, de ne hagyjuk hogy teljesen kihűljön, mert akkor megkeményedik, és nem lehet kenni.
A süti tetejére simítjuk, betesszük a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Végezetül reszelt csokoládét szórunk a tetejére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel