Almás dejós és szilvalekváros csigák

2012. máj. 19. | 1 megjegyzés | Címkék: , , ,
Almás dejós csigák, kelt tésztás sütemény recept.
Almás dejós csigák
Hozzávalók:
Tésztához: 5 dl tej, 15 dkg porcukor, 2 csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 4 tojás, 1 kg liszt, 3 evőkanál olaj.
Töltelékekhez: 35 dkg reszelt alma, 15 dkg dejó, 5 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, baracklekvár, valamint szilvalekvár.


Elkészítése:
Először 2 dl tejet meglangyosítunk, beleteszünk egy evőkanál porcukrot, egy csipetnyi sót és az élesztőt, majd felfuttatjuk. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a megmaradt porcukrot, a maradék sót és a tojásokat.
A liszt közepébe egy kis mélyedést teszünk, beleöntjük a felfuttatott élesztős, valamint a tojásos tejet, végül pedig az olajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, utána megszórjuk a tetejét liszttel, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és elkészítjük a tölteléket.
Először 2 muffin sütőt alaposan kivajazunk, majd az almát kicsit kinyomkodjuk a levétől, ezután belekeverjük a dejót, a cukrot és a fahéjat.
A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk 70 x 30 cm -es téglalappá, lekenjük az almás töltelékkel, feltekerjük mint a beiglit, majd 24 db -ra vágjuk. Belerakjuk a formákba a csigákat, körülbelül még 15 percig kelesztjük, pirosra sütjük nagyjából 25 - 30 perc alatt. Még forrón lekenjük lekvárral, én narancslekvárral kentem le, mert nem volt más otthon.
Kinyújtjuk a másik adag tésztát is, ezt követően lekenjük szilvalekvárral, feltekerjük, úgy 3 ujjnyira vágjuk, a közepét egy fakanál nyelével lenyomjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lekenjük cukorral elkevert tojással, majd megszórjuk nagy szemű kristálycukorral.
Végezetül ezt is szép pirosra sütjük.



Szilvalekváros csigák, kelt tésztás sütemény recept.
Szilvalekváros csigák

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szuper sütik vannak nálad!!! Ez az almás, sz.lekváros csiga is nagyon-nagyon tetszik! Fel is iratkoztam hozzád, jövök máskor is. (ha van kedved, Te is benézhetsz hozzám:))

Megjegyzés küldése

Fel