Aszalt áfonyás citromos sütemény

2012. júl. 20. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Aszalt áfonyás citromos sütemény, kevert tésztás süti recept, olvasztott fehér csokoládéval a tetején.
Aszalt áfonyás citromos sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojásfehérje, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál csokipetty, 1 evőkanál aszalt áfonya, 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve.
Mázhoz: 1 púpos teáskanál kakaópor, 1 púpos evőkanál csokoládés pudingpor, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál tej, 5 dkg vaj, 5 dkg fehér csokoládé.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy körülbelül 20x30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva a cukorral. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokipettyet illetve az áfonyát.
A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd hozzáadjuk a citromlevet és héjat. Ezt követően beleöntjük a tepsibe, és nagyjából 35 - 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a kakaóport, a pudingport, a porcukrot, a tejet valamint a vajat jól összekeverjük, utána gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre kenjük.
Végül lecsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval, és egy kiskanál nyelvének a segítségével márványozzuk.



kész a süti, lehet szeletelni
kész a süti, lehet szeletelni

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel