Hozzávalók:
2 csomag főzés nélküli vanília puding, 3 dl habtejszín, 7 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 8 db száraz kifli, 25 dkg mák vagy dió.
Elkészítése:
A vaníliás öntet elkészítéséhez a pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk.
A kifliket felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben, egy jénai tálba vagy tepsibe tesszük a kiflik felét, megszórjuk a mák vagy a dió felével.
Rárakjuk a kiflik másik felét, majd a tetejét megszórjuk a maradék mákkal vagy dióval.
Körülbelül 20 percig, előmelegített, légkeveréses sütőbe 170 fokon megsütjük.
Megjegyzés:
Ennek a süteménynek van egy másik változata, a Diós barackos guba receptje.
2 csomag főzés nélküli vanília puding, 3 dl habtejszín, 7 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 8 db száraz kifli, 25 dkg mák vagy dió.
Elkészítése:
A vaníliás öntet elkészítéséhez a pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk.
A kifliket felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben, egy jénai tálba vagy tepsibe tesszük a kiflik felét, megszórjuk a mák vagy a dió felével.
Rárakjuk a kiflik másik felét, majd a tetejét megszórjuk a maradék mákkal vagy dióval.
Körülbelül 20 percig, előmelegített, légkeveréses sütőbe 170 fokon megsütjük.
Megjegyzés:
Ennek a süteménynek van egy másik változata, a Diós barackos guba receptje.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése