Mákos guba recept ( Anita - féle )

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Anita-féle Mákos guba, karácsonyi sütemény, mákkal és dióval megszórt, vanília öntetben megforgatott kiflikkel.
Mákos guba
Hozzávalók:
2 csomag főzés nélküli vanília puding, 3 dl habtejszín, 7 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 8 db száraz kifli, 25 dkg mák vagy dió.


Elkészítése:
A vaníliás öntet elkészítéséhez a pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk.
A kifliket felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben, egy jénai tálba vagy tepsibe tesszük a kiflik felét, megszórjuk a mák vagy a dió felével.
Rárakjuk a kiflik másik felét, majd a tetejét megszórjuk a maradék mákkal vagy dióval.
Körülbelül 20 percig, előmelegített, légkeveréses sütőbe 170 fokon megsütjük.



Megjegyzés:
Ennek a süteménynek van egy másik változata, a Diós barackos guba receptje.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel