Tejszínes szelet recept

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Tejszínes szelet, csokoládé pudingos kevert tésztájú, csokoládékrémes és tejszínkrémes, tetején csokoládémázas sütemény.
Tejszínes szelet
Hozzávalók:
Tésztákhoz: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 4 csomag csokoládés pudingpor.
Krémhez: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 6 dl tej.
Tejszínkrémhez: 1 evőkanál zselatin, 1 dl víz, 4 dl Hulala tejszín.
Csokoládémázhoz: 8 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 1 evőkanál tej, 2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor, 1 evőkanál kakaópor.


Elkészítése:
Először 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a 3 tojássárgáját valamint az 1 kávéskanál sütőporral elkevert 2 csomag pudingport.
Előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, ugyanígy készítjük el és sütjük meg a másik lapot is.
A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük és vízfürdőben állandó keverés mellett kihűtjük, a pudingot összekeverjük a vajkrémmel.
A tejszínkrémhez a zselatint felolvasztjuk a hideg vízben, utána kicsit felmelegítjük, a tejszínt keményre felverjük, ezt követően óvatosan beleforgatjuk a kihűlt zselatint.
A tepsibe tesszük az egyik lapot, megkenjük a csokis krémmel, rásimítjuk a tejszínt, utána befedjük a másik lappal és hűtőbe tesszük.
A csokimáz elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük, végül gőz fölött megolvasztjuk és rákenjük a piskóta tetejére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel