Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg reszelt sajt ( én füstölt sajtot használtam ), 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 dl tej, 1 teáskanál só.
Elkészítése:
Egy tálba összedolgozzuk a lisztet a sütőporral és 15 dkg sajttal, egy külön keverőtálba összedolgozzuk a tojássárgáját a tejföllel és az olajjal, a 2 tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
A tejfölös masszához fokozatosan hozzáadjuk a lisztes masszát és a tejet. Amikor jól összedolgoztuk a két masszát, akkor hozzáadjuk a felvert habot, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
Kivajazott muffin formába beletesszük és a tetejére rászórjuk a maradék sajtot.
Előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 170 fokon aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
Én a kicsi, 24 db-os muffin sütőbe raktam, így olyan lett, mintha pogácsa lenne.
30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg reszelt sajt ( én füstölt sajtot használtam ), 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 1 dl tej, 1 teáskanál só.
Elkészítése:
Egy tálba összedolgozzuk a lisztet a sütőporral és 15 dkg sajttal, egy külön keverőtálba összedolgozzuk a tojássárgáját a tejföllel és az olajjal, a 2 tojásfehérjéből kemény habot készítünk.
A tejfölös masszához fokozatosan hozzáadjuk a lisztes masszát és a tejet. Amikor jól összedolgoztuk a két masszát, akkor hozzáadjuk a felvert habot, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
Kivajazott muffin formába beletesszük és a tetejére rászórjuk a maradék sajtot.
Előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 170 fokon aranysárgára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
Én a kicsi, 24 db-os muffin sütőbe raktam, így olyan lett, mintha pogácsa lenne.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése