Hozzávalók:
50-60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 2 tojás, 1 ek. szalakálé, vagy sütőpor, 2 vanília, 2 ek. tejföl, l kb. reszelt alma, fahéj, citrom, 2 marék zsemlemorzsa, 1 tányér porcukor, 3 ek. kakaó, 5 dkg vaj, 3 ek. forró víz.
Elkészítése:
A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalókkal tésztát gyúrunk. Az almát kicsit kinyomkodjuk, lábasba tesszük, kicsit megpároljuk, majd belekavarjuk a citromlét, fahéjjal, vaníliát, és a zsemlemorzsát, kb. 5-8 percig pároljuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, tepsibe tesszük, majd rákenjük az almatölteléket, ráfektetjük a másik lapot, megszurkáljuk villával, és megsütjük. Közben a porcukorral összekeverjük a kakaót, a vajat, a forró vizet. A még forró sütemény tetejére kenjük a csokimázat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése