Hozzávalók:
1 kg alma, 3 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 1 kávéskanál kakaópor.
Krémhez: 1 csomag főzős vanília puding, 3-4 dl tej, 20 dkg plusz 2-3 evőkanál cukor, 25 dkg vaj, 6-8 dkg reszelt csoki.
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd körülbelül 1 cm vastag karikákra vágjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, utána az almakarikákat rárakjuk és a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk.
A tojásból, a kristálycukorból valamint a lisztből piskótatésztát keverünk, a kétharmadát egyenletesen az almakarikákra simítjuk, a többibe belekeverjük a kakaóport. Rácsurgatjuk a sárga tésztára, majd a fakanál nyelével egy kicsit megkeverjük, hogy márványos legyen. Közepesen forró sütőben megsütjük. Ha kész gyúrólapra kiborítjuk.
A krémhez a pudingporból előírás szerinti mennyiségű tejjel és cukorral pudingot főzünk. A margarint először magában, majd a cukorral habosra keverjük. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezzel a krémmel az almák tetejére simítjuk. Megvárjuk, amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése