Almás táska recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
25 dkg vaj, 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, pici só, 1 citrom reszelt héja.
Töltelék: 3 dl tej, 10 dkg cukor, 4,5 dkg vanília ízű pudingpor, 5 közepes alma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 tojás a kenéshez, 5 dkg porcukor.


Elkészítése:
20 dkg vajat 10 dkg liszttel jól eldolgozunk és a hűtőbe tesszük a felhasználásig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel és 1 dkg cukorral kovászt készítünk.
A megmaradt lisztből a maradék vajjal, a cukorral, a tejjel, a sóval, a citromhéjjal és a megkelt kovásszal közép kemény tésztát gyúrunk. Cipóba formálva duplájára kelesztjük, téglalappá nyújtva helyezzük rá a lehűtött tésztát. Felhasználás előtt körülbelül 25x70 cm-es téglalappá nyújtjuk és 10 szabályos négyzetre vágjuk.
A vaníliakrémhez a tejet a cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük, ha megfőtt, félretesszük hűlni. Közben az almákat félbevágjuk, meghámozzuk és a magházukat kivágjuk.
A kihűlt krémet elosztjuk a tésztadarabokra, ráhelyezzük az almákat és mindegyiket megszórjuk fahéjjal. A tésztanégyzetek széleit megkenjük a felvert tojással, majd a sarkokat ráhajtogatjuk az almákra.
Sütés előtt rövid ideig még kelesztjük, végül 35-40 perc alatt megsütjük, miután kissé kihűlt, megszórjuk porcukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel