Barackos citromos sütemény

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Barackos citromos sütemény, tejtermék mentes süti, tejszínhabbal és barack darabokkal a tetején.
Barackos citromos sütemény
Hozzávalók:
4 tojás, egy csipetnyi só, 13 dkg kristálycukor, 1 citrom leve és héja, 8 dkg olvasztott vaj, 1 csomag sütőpor, 12 dkg liszt, 2 - 3 felezett őszibarackbefőtt.


Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olvasztott vajat valamint a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd az apró kockákra vágott befőttet is.
A tésztát kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt kis tepsibe töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
Miután elkészült porcukorral megszórjuk, én tejszínhabbal és barackkal díszítettem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel