Hozzávalók:
2 doboz barackbefőtt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 vanília, fél citrom reszelt héja és leve, 20 dkg liszt, 15 dkg étkezési keményítő, 1 sütőpor, 6 tojás, pici só, porcukor.
Elkészítése:
A felezett barackokat kettévágjuk, majd lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A vajat 10 dkg cukorral, 1 vaníliával, a citromhéjjal és a citromlével habosra kikeverjük. 18 dkg lisztet és 10 dkg keményítőt összekeverünk a sütőporral. Egymás után 3 tojást keverünk a vajhoz, majd a lisztes keveréket is belekeverjük. A tésztát a tepsire simítjuk, ezt követően kirakjuk a barack darabokkal. A süteményt a sütőben 160 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
A megmaradt 3 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket 1 csipetnyi sóval habbá verjük. A tojássárgáját a maradék 10 dkg cukorral és 1 vaníliával habosra keverjük. A maradék 2 dkg lisztet és 5 dkg keményítőt elvegyítjük. A cukros tojássárgájához apránként hozzákeverjük a habot és a lisztkeveréket. A süteményt kivesszük a sütőből, majd rákenjük a tojásos masszát és körülbelül 20 perc alatt megsütjük, végül megszórjuk porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése