Vendégváró sós kifli

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
1 margarin, 1 evőkanál só, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 evőkanál cukor, 70 dkg liszt, 1 kefir, 1 dl olaj, 2 tojás, 1 tojássárgája a kenéshez.


Elkészítése:
Először a margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval, azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal valamint a tojással.
Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek, vagy tejföllel pótolom.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok, és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin egynegyed részével, egy másik lappal beborítom.
Négy fele vágom, és minden cikket még háromfelé. Közben mindegyiket megkenem a margarinnal. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem, tojássárgájával megkenem.
Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszelt sajtot, szezámmagot lehet szórni.
Egy óra hosszat pihentetem utána nem előmelegített sütőben 200 fokon, 25 - 30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.

A receptet küldte: Rumino

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel