Hozzávalók:
25 dkg margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja és leve, csipet só, 2 marék diákcsemege, fél üveg meggybefőtt.
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a diákcsemegét, megszórom a tetejét magozott meggyel. Kikent, kilisztezett közepes pecsenyesütő tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Porcukorral megszórom, kockára szeletelve tálalom.
25 dkg margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja és leve, csipet só, 2 marék diákcsemege, fél üveg meggybefőtt.
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a diákcsemegét, megszórom a tetejét magozott meggyel. Kikent, kilisztezett közepes pecsenyesütő tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e. Porcukorral megszórom, kockára szeletelve tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése