Narancskrémes piskótarolád recept

2009. márc. 7. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Narancskrémes piskótarolád, vaníliás tésztával és vaníliás narancsos krémmel, csokoládéreszelékkel a tetején.
Narancskrémes piskótarolád
Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 25 dkg Ráma margarin, 15 dkg porcukor, 1 narancs és 1 narancs reszelt héja, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor.
Tetejére: csokoládéreszelék.
Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport, és a sütőport. Kb. 29x36 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belekenjük a masszát, és percek alatt előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Vizes konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingport elkeverjük a kristálycukorral, a tejjel, majd sűrűre főzzük, és állandó keverés mellett kihűtjük. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajkrémmel. A narancsok héját lereszeljük, az egyik narancsot kifilézzük (cikkekre szedjük, majd az oldalán lévő hártyákat leszedjük), apró kockákra vágjuk. A vajkrémbe belekeverjük a kihűlt pudingot, a reszelt narancshéjat, és a narancskockákat. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krém kb. 3/4 részével, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, és kívülről is bekenjük a maradék krémmel. A tetejére csokireszeléket szórunk.

1 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel