Hozzávalók:
( 1 bögre = 2,5 dl ), 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg darabolt étcsokoládé, körülbelül 1 bögre tej, 1 evőkanál olaj, 1 reszelt alma.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a formát kibéleljük. Én a 24 db-os kicsi muffin formát használtam, de kimaradt egy kevés massza, amiből még 6 db lett a nagyobb formából, így a légkeveréses sütőben egyszerre sütöttem a két adagot.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük sütőporral, a fahéjjal valamint a darabolt csokoládéval.
Hozzáadjuk a tojásos masszához, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik. Végül hozzákeverjük az olajat és a reszelt almát.
A formába töltögetjük a masszát, ezt követően az előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Szórhatunk a tetejére fahéjas porcukrot is.
( 1 bögre = 2,5 dl ), 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 5 dkg darabolt étcsokoládé, körülbelül 1 bögre tej, 1 evőkanál olaj, 1 reszelt alma.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, a formát kibéleljük. Én a 24 db-os kicsi muffin formát használtam, de kimaradt egy kevés massza, amiből még 6 db lett a nagyobb formából, így a légkeveréses sütőben egyszerre sütöttem a két adagot.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük sütőporral, a fahéjjal valamint a darabolt csokoládéval.
Hozzáadjuk a tojásos masszához, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik. Végül hozzákeverjük az olajat és a reszelt almát.
A formába töltögetjük a masszát, ezt követően az előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Szórhatunk a tetejére fahéjas porcukrot is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése