Marcipános csokoládés golyók

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Marcipános csokoládés golyók, kelt tésztás sütemény, marcipános csokoládés barack- vagy narancslekváros töltelékkel, porcukorral megszórva.
Marcipános csokoládés golyók
Hozzávalók:
Tésztához: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 15 dkg vaj, 1 kávéskanál só, 7 evőkanál cukor, 6 dl langyos tej.
Töltelékhez: 20 dkg marcipán massza, 20 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál barack- vagy narancslekvár.
Tetejére: 1 tojás, porcukor.


Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk a tejjel, a cukorral, majd langyosra hűtjük, belekeverjük az élesztőt és a tojást. A lisztbe keverjük a sót, és a tejes keveréket. Jól kidagasztjuk, majd hagyjuk kb. 1 órát kelni. Téglalap alakúra kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, egy 42x63 cm-es deszkán. A töltelékhez lereszeljük a csokoládét, és a marcipánt, majd alaposan elkeverjük a lekvárral. Ha esetleg szükséges, 1-2 ek. vizet adunk hozzá, hogy jobban keverhető legyen. Nem biztos hogy kell hozzá, attól függ, hogy milyen híg a lekvár. A sütőt előmelegítjük, a tepsiket jó vastagon kivajazzuk. A tésztát 7x7 cm-es kockákra vágjuk, majd mindegyik közepébe teszünk egy-egy fél teáskanálnyi tölteléket, a sarkokat összefogjuk, és golyókat formálunk belőle. Tepsibe rakosgatjuk, a tetejüket lekenjük cukorral elkevert tojással, majd légkeveréses sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét.


a töltelékes tésztából golyókat formálunk
a töltelékes tésztából golyókat formálunk

a sarkokat összefogjuk
a sarkokat összefogjuk

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel