Tarka túrós sütemény

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Tarka túrós sütemény, túrós, és túrós kakaós tésztával, rumba áztatott mazsolával vagy meggyel, esetleg őszibarack befőttel töltve, porcukorral meghintve.
Tarka túrós sütemény
Hozzávalók:
Sárga tésztához: 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, csipet só.
Barna tésztához: 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 evőkanál kakaópor.
Valamint kell még rumba áztatott mazsola vagy meggy.


Elkészítése:
Külön-külön elkészítem a sárga és a barna tésztát. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Ugyan így elkészítem a kakaós tésztát is. Kikent, kilisztezett kb. 40x30 cm-es tepsibe kanalazzuk felváltva a tésztákat, majd megszórjuk rumba vagy rumaromába áztatott meggyel vagy mazsolával. Tehetünk rá őszibarack befőttet is. Előmelegített sütőben 200-225°C-on kb. 15-20 percig (tűpróbáig) sütöm. Ha kicsit kihűlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel