Puha mézeskalács recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Puha mézeskalács, fahéjas szegfűszeges mézes tésztával, dióval töltve.
Puha mézeskalács
Hozzávalók:
6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 2 dl tej, 2 dl langyos méz, 35 dkg liszt, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 marék dióbél.


Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel kikavarjuk, hozzáadjuk a tejet, és a langyos mézet. A liszttel kevert szódabikarbónát a masszához adjuk, majd a tojások fehérjének keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk. A tetejét megszórjuk a dióbéllel. Közepes tepsit kibélelünk alufóliával, vagy kivajazzuk, és lisztezzük. Beleöntjük a masszát, majd tűpróbáig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel