Hozzávalók:
6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 2 dl tej, 2 dl langyos méz, 35 dkg liszt, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 marék dióbél.
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel kikavarjuk, hozzáadjuk a tejet, és a langyos mézet. A liszttel kevert szódabikarbónát a masszához adjuk, majd a tojások fehérjének keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk. A tetejét megszórjuk a dióbéllel. Közepes tepsit kibélelünk alufóliával, vagy kivajazzuk, és lisztezzük. Beleöntjük a masszát, majd tűpróbáig sütjük.
6 egész tojás, 25 dkg porcukor, 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 2 dl tej, 2 dl langyos méz, 35 dkg liszt, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 marék dióbél.
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel kikavarjuk, hozzáadjuk a tejet, és a langyos mézet. A liszttel kevert szódabikarbónát a masszához adjuk, majd a tojások fehérjének keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk. A tetejét megszórjuk a dióbéllel. Közepes tepsit kibélelünk alufóliával, vagy kivajazzuk, és lisztezzük. Beleöntjük a masszát, majd tűpróbáig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése