Fahéjas virágok

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
37 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1 tojás, 20 dkg vaj, 1 tk. sütőpor, 2 tk. őrölt fahéj vagy mézes fűszerkeverék, lekvár, tojásfehérje, dejó, pici só.


Elkészítése:
A lisztet a vajjal összegyúrjuk, majd a többi hozzávalókkal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackkal letakarva kb. fél órát hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egyenlő arányban kerek tele, és kerek lyukas formával kiszaggatjuk. Minden lyukas darabot megkenünk tojásfehérjével, majd belemártjuk őket dejóba, vajazott tepsibe rakva kb. 12 perc alatt megsütjük. Minden tele karikára lekvárt teszünk, majd ráhelyezzük a lyukas karikákat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel