Barna fehér fonatok sütemény

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Fehérhez: 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg porcukor, 1 vanília, 1 teáskanál tejföl.
Barnához: 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg porcukor, 1 vanília, 2 teáskanál tejföl, 2  evőkanál kakaó.


Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd folpackkal letakarva körülbelül fél óráig hűtőben tartjuk.
Ugyan így készítjük el a barna tésztát is, ha még kemény, akkor 1 teáskanál tejföllel puhítjuk.
Mind két tésztából, egy-egy darab rudat formálunk, mint a nudlinál, majd nagyjából 8 cm-es darabokra vagdaljuk, utána egy fehér és egy barna darabot összefonunk.
Végül egy vajazott tepsibe téve nagy lángon megközelítőleg 15 perc alatt megsütjük.
Recept letöltése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel