Hozzávalók:
Tésztához: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 1 db tojás.
Töltelékhez: 5 dl tej, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 1 citrom reszelt héja és leve, 25 dkg darált mák, 15 dkg zsemlemorzsa, körülbelül 60 - 70 dkg alma, 1 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékletűre hagyjuk kiengedni, utána kinyújtjuk körülbelül 35 x 45 cm szélesre.
A tejet a cukorral, a vaníliával, a mézzel és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, beleszórjuk a mákot valamint a zsemlemorzsát.
Hagyjuk kihűlni, közben a sütőt előmelegítjük körülbelül 180 fokra.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon be, majd beleszórjuk a fahéjat is, hozzákeverjük a kihűlt mákos töltelékhez.
A tölteléket megfelezzük, utána ráhalmozzuk a tészta mindkét rövidebbik oldalára, középen kettévágjuk, így kapunk két rudat.
Feltekerjük ( éppen hogy átfordítjuk ) a tésztákat, ezt követően a jól kivajazott tepsibe tesszük a rudakat.
A tetejüket megkenjük előbb a tojássárgájával, majd a kissé felvert tojásfehérjével, körülbelül 20 - 25 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Végezetül a langyosra hűlt tésztát porcukorral megszórjuk, ferdén szeletelve tálaljuk.
Tésztához: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 1 db tojás.
Töltelékhez: 5 dl tej, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 1 citrom reszelt héja és leve, 25 dkg darált mák, 15 dkg zsemlemorzsa, körülbelül 60 - 70 dkg alma, 1 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékletűre hagyjuk kiengedni, utána kinyújtjuk körülbelül 35 x 45 cm szélesre.
A tejet a cukorral, a vaníliával, a mézzel és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, beleszórjuk a mákot valamint a zsemlemorzsát.
Hagyjuk kihűlni, közben a sütőt előmelegítjük körülbelül 180 fokra.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon be, majd beleszórjuk a fahéjat is, hozzákeverjük a kihűlt mákos töltelékhez.
A tölteléket megfelezzük, utána ráhalmozzuk a tészta mindkét rövidebbik oldalára, középen kettévágjuk, így kapunk két rudat.
Feltekerjük ( éppen hogy átfordítjuk ) a tésztákat, ezt követően a jól kivajazott tepsibe tesszük a rudakat.
A tetejüket megkenjük előbb a tojássárgájával, majd a kissé felvert tojásfehérjével, körülbelül 20 - 25 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Végezetül a langyosra hűlt tésztát porcukorral megszórjuk, ferdén szeletelve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése