Hozzávalók:
5 db alma, 3 tojás, 30 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, csipetnyi só, tej, fahéjas porcukor.
Elkészítése:
A lisztből, a tojásból, a cukorból, a tejből és a vaníliából pici só hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.
Az almákat kicsumázzuk és felkarikázzuk, megforgatjuk lisztben, a masszába mártjuk és nem túl forró olajban kisütjük.
Figyeljünk, hogy az olaj éppen megfelelő hőmérsékletű legyen, mert ha túl forró, akkor hamar megég, ha túl hideg, elázik az olajtól a tészta.
A megsült almákat papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd tányérra rakjuk és megszórjuk fahéjas porcukorral.
5 db alma, 3 tojás, 30 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, csipetnyi só, tej, fahéjas porcukor.
Elkészítése:
A lisztből, a tojásból, a cukorból, a tejből és a vaníliából pici só hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk.
Az almákat kicsumázzuk és felkarikázzuk, megforgatjuk lisztben, a masszába mártjuk és nem túl forró olajban kisütjük.
Figyeljünk, hogy az olaj éppen megfelelő hőmérsékletű legyen, mert ha túl forró, akkor hamar megég, ha túl hideg, elázik az olajtól a tészta.
A megsült almákat papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd tányérra rakjuk és megszórjuk fahéjas porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése