Hozzávalók:
6 db zsemle, 4,5 dl tej, 3 dkg vaníliás cukor, 23 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 12 dkg margarin, 40 dkg túró, 1 reszelt citromhéj.
Elkészítése:
A zsemléket 1/3 - 2/3 arányban elvágjuk. Belsejét óvatosan kiszedjük és apró kockákra felvágjuk. Langyos tejbe beletesszük a vaníliás cukrot valamint 13 dkg kristálycukrot, ezt követően zsemle edénykéket megáztatjuk benne, majd jénai tálba tesszük.
A tojássárgáját a margarinnal és a megmaradt 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzátesszük az áttört túrót, a lereszelt citromhéjat, a tojásfehérje kemény habját és a kockára vágott zsemlét. Így egy könnyed túrótölteléket kapunk.
A beáztatott zsemléket ezzel a töltelékkel betöltjük és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Gyorsan elkészíthető és igen kedvelt desszert.
Recept letöltése
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése