Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, cukormáz.
Elkészítése:
Mindkét csokoládét külön-külön egy-egy zacskóba tesszük, a száját jól lezárjuk.
Egy kis lábasba vizet forralunk, majd elzárjuk alatta a gázt és beletesszük zacskóstól a csokoládét addig, amíg fel nem olvad. A szilikonos jégkockatartót egy kicsit a hűtőbe tesszük.
Amikor felolvadt a csokoládé, a csücskét kicsit kivágjuk, majd minden formát félig megtöltünk étcsokoládéval, kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy helyrerázódjon a csokoládé.
Ezután hűtőbe tesszük, majd a tejcsokival kitöltjük a maradék helyet, ismét megütögetjük és hűtőbe tesszük. Dermedés után tányérra tesszük, végül cukormázzal díszítjük.
10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, cukormáz.
Elkészítése:
Mindkét csokoládét külön-külön egy-egy zacskóba tesszük, a száját jól lezárjuk.
Egy kis lábasba vizet forralunk, majd elzárjuk alatta a gázt és beletesszük zacskóstól a csokoládét addig, amíg fel nem olvad. A szilikonos jégkockatartót egy kicsit a hűtőbe tesszük.
Amikor felolvadt a csokoládé, a csücskét kicsit kivágjuk, majd minden formát félig megtöltünk étcsokoládéval, kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy helyrerázódjon a csokoládé.
Ezután hűtőbe tesszük, majd a tejcsokival kitöltjük a maradék helyet, ismét megütögetjük és hűtőbe tesszük. Dermedés után tányérra tesszük, végül cukormázzal díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése