Szívecske csokoládé

2009. okt. 31. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Szívecske csokoládé, sütés nélküli desszert, tej- és étcsokoládéval, szilikonos jégkockatartóban elkészítve, cukormázzal díszítve.
Szívecske csokoládé
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, cukormáz.


Elkészítése:
Mindkét csokoládét külön-külön egy-egy zacskóba tesszük, a száját jól lezárjuk.
Egy kis lábasba vizet forralunk, majd elzárjuk alatta a gázt és beletesszük zacskóstól a csokoládét addig, amíg fel nem olvad. A szilikonos jégkockatartót egy kicsit a hűtőbe tesszük.
Amikor felolvadt a csokoládé, a csücskét kicsit kivágjuk, majd minden formát félig megtöltünk étcsokoládéval, kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy helyrerázódjon a csokoládé.
Ezután hűtőbe tesszük, majd a tejcsokival kitöltjük a maradék helyet, ismét megütögetjük és hűtőbe tesszük. Dermedés után tányérra tesszük, végül cukormázzal díszítjük.



szívecske forma
szívecske forma

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel