Hozzávalók:
Tésztához: 2 tojás, 10 dkg kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kis pohár natúr joghurt, 0,75 ml olaj, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 kocka fehér csokoládé.
Tetejére: 2 tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinsütőt kibéleljük muffinpapírral.
A 2 darab tojást habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, valamint a vörös áfonyát.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, ezt követően a tojásos masszába forgatjuk.
A tésztából egy-egy evőkanálnyit teszünk a formába, mindegyikbe rakunk egy - egy kocka fehér csokit, majd befedjük a maradék masszával.
Körülbelül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük az apránként adagolt kristálycukorral.
A kihűlt muffinokat tortadíszítő segítségével díszítjük.
Tésztához: 2 tojás, 10 dkg kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kis pohár natúr joghurt, 0,75 ml olaj, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 kocka fehér csokoládé.
Tetejére: 2 tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinsütőt kibéleljük muffinpapírral.
A 2 darab tojást habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, valamint a vörös áfonyát.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, ezt követően a tojásos masszába forgatjuk.
A tésztából egy-egy evőkanálnyit teszünk a formába, mindegyikbe rakunk egy - egy kocka fehér csokit, majd befedjük a maradék masszával.
Körülbelül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük az apránként adagolt kristálycukorral.
A kihűlt muffinokat tortadíszítő segítségével díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése