Hozzávalók:
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 teáskanál ( de akár lehet 4 is ) reszelt narancshéj, 2 kávéskanál sütőpor, 50 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral valamint a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a csipetnyi sót, a reszelt narancshéjat, és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát megfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Körülbelül fél órára hűtőbe tesszük mindkét tésztát. Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Először a sárga tésztával megtöltjük a keksznyomót, kinyomjuk a tepsibe, addig sütjük, amíg kicsit pirulni kezd.
Megtöltjük a kinyomót a kakaós tésztával is, belenyomjuk a tepsibe, ezt is megsütjük.
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 teáskanál ( de akár lehet 4 is ) reszelt narancshéj, 2 kávéskanál sütőpor, 50 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral valamint a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a csipetnyi sót, a reszelt narancshéjat, és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát megfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Körülbelül fél órára hűtőbe tesszük mindkét tésztát. Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Először a sárga tésztával megtöltjük a keksznyomót, kinyomjuk a tepsibe, addig sütjük, amíg kicsit pirulni kezd.
Megtöltjük a kinyomót a kakaós tésztával is, belenyomjuk a tepsibe, ezt is megsütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése