Hozzávalók:
2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 2 dl tej, 1 dl olaj, 12 db aszalt szilva, 1 marék darabolt dió.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin sütőt kibéleljük muffin papírral.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, valamint a kakaóport.
A cukros tojásba belekeverjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A masszából egy-egy kanállal teszünk a formákba, mindegyikbe teszünk egy - egy szem aszalt szilvát, ezt követően befedjük a maradék tésztával.
A tetejét megszórjuk a darabolt dióval, körülbelül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 2 dl tej, 1 dl olaj, 12 db aszalt szilva, 1 marék darabolt dió.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin sütőt kibéleljük muffin papírral.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, valamint a kakaóport.
A cukros tojásba belekeverjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A masszából egy-egy kanállal teszünk a formákba, mindegyikbe teszünk egy - egy szem aszalt szilvát, ezt követően befedjük a maradék tésztával.
A tetejét megszórjuk a darabolt dióval, körülbelül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése