Hamis túrógombóc vanília pudinggal

2012. aug. 19. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hamis túrógombóc vanília pudinggal, túró nélküli sütemény, fahéjas zsemlemorzsában megforgatva, eper darabokkal tálalva.
Hamis túrógombóc vanília pudinggal
Hozzávalók:
Tésztához: 8 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál vanília cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 - 12 púpozott evőkanál búzadara.
Morzsához: zsemlemorzsa, ízlés szerint olaj, fahéj, porcukor.
Vanília pudinghoz: 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, fél liter tej.


Elkészítése:
A zsemlemorzsát megpirítjuk az olajjal, majd miután kihűlt, összekeverjük a fahéjjal valamint a porcukorral.
A tejet felforraljuk a két féle cukorral, a reszelt citromhéjjal, utána keverés közben beleszórjuk a búzadarát, és keményre főzzük. Állandó keverés közben langyosra hűtjük.
Teáskanál segítségével galuskákat formázunk belőle, ezt követően megforgatjuk a fahéjas zsemlemorzsában.
A pudinghoz a pudingporba beleszórjuk a cukrot, csomómentesre összekeverjük a tejjel, végül sűrűre főzzük.
Tálaláskor még melegen adjuk hozzá a pudingot, díszíthetjük eperrel.



Megjegyzés:
A szaggatáskor a kanalat mártsuk vízbe, így nem ragad hozzá.
A pudingba tehetünk reszelt citromhéjat vagy esetleg ízesíthetjük olyan gyümölccsel, amivel díszítjük.
A tejbegrízbe ízlés szerint tehetünk több reszelt citromhéjat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel