Dejós almás kenyérfelfújt

2012. aug. 9. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Dejós almás kenyérfelfújt recept, tojásfehérje habbal a tetején.
Dejós almás kenyérfelfújt
Hozzávalók:
Tésztához: 1 kg szeletelt kenyér.
Cukros dejóhoz: 1 csomag dejó, 5 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja.
Cukros tejhez: 1 liter tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor.
Párolt almához: 4 közepes alma, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál fahéj.
Habhoz: 4 tojásfehérje, 8 evőkanál kristálycukor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kenyeret körülbelül 3 x 3 cm -es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük.
A cukros dejóhoz összekeverjük a dejót a kristálycukorral, és a reszelt citromhéjjal. A cukros tejhez felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral, valamint a kristálycukorral.
Közben az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk egy lábasban, belerakjuk az almákat és a fahéjat, majd néhány perc alatt megpároljuk.
Egy nagyjából 20 x 30 cm -es tepsit kivajazunk.
A kenyeret meglocsoljuk a tejjel, összekeverjük a cukros dejóval, a felét beleöntjük a tepsibe, ráhalmozzuk a párolt almát, erre jön a maradék dejós kenyér.
Betoljuk a forró sütőbe, és körülbelül 15 percig sütjük.
Közben tetejére a tojásfehérjét apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük, utána rásimítjuk a felfújt tetejére, visszatesszük a sütőbe, kicsit pirosra sütjük, langyosan tálaljuk.


Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 40 perc


Megjegyzés:
Én mindig lefagyasztom a maradék kenyér szeleteket, és a fel nem használt tojásfehérjét, így mindig tudok hirtelen valami édességet sütni.
Ha nincs tojásfehérje, lehet anélkül is, ekkor szép piros - ropogósra sütjük a tetejét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel