Almás narancsos sütemény csokoládémázzal

2012. szept. 9. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Almás narancsos sütemény csokoládémázzal, kókuszreszelékkel díszítve a tetején, kevert tésztájú sütemény recept.
Almás narancsos sütemény csokoládémázzal
Hozzávalók:
3 db tojás, 20 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 3 teáskanál reszelt narancshéj, 10 evőkanál tej, 9 evőkanál olaj, 34 dkg liszt, 1,5 csomag sütőpor, 1 db alma, néhány csepp citromlé, csipetnyi fahéj, 10 dkg étcsokoládé.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 25 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, a csipetnyi sóval, valamint a narancshéjjal. A tejet összevegyítjük az olajjal, fokozatosan hozzáadjuk a tojáshoz.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, ezt követően ezt is hozzáadjuk a cukros tojáshoz. Az almát meghámozzuk, nagyon apró kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk a fahéjjal, és ezt is belekeverjük a masszába.

A tésztát beleöntjük tepsibe, utána légkeveréses sütőben 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy másik tálca segítségével megfordítjuk. A még forró sütire kockázzuk a csokoládét, hagyjuk kicsit megolvadni, végezetül egy szilikonos ecsettel elkenjük.


Adag: 32 szelet
Elkészítési idő: 35 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel