Tarka meggyes sütemény ( Betti - féle )

Tarka meggyes sütemény, kevert tésztás süti, kukorica- és réteslisztből, étcsokival és darabolt dióval, fahéjas cukorral a tetején.
Tarka meggyes sütemény
Hozzávalók:
25 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 6 tojás, pici só, 20 dkg rétesliszt, 5 dkg kukoricaliszt, 1 csomag sütőpor, 2 teáskanál rumaroma, 10 dkg darabolt dió, 10 dkg darabolt étcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 1 üveg magozott meggy, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál kristálycukor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral esetleg alufóliával, vagy kivajazunk, kilisztezünk.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, ezt követően egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a lisztbe pedig belekeverjük a kukoricalisztet, és a sütőport.

A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje habot, a rumaromát, a darabolt diót, valamint a darabolt étcsokoládét.

A massza felét kanalanként össze-vissza rakjuk a tepsibe. A maradék tésztába beleszitáljuk a kakaóport, majd a hézagokat kitöltjük vele, és kirakjuk a meggyel, valamint megszórjuk fahéjas cukorral.

Végezetül körülbelül 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és teljesen kihűlve szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel