Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, pici só, 4 evőkanál darált mák, 1 üveg magozott meggybefőtt vagy frissen szedett meggy.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, körülbelül 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A 4 tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat és a vizet, illetve a citrom reszelt héját.
Ezek után a lisztbe belekeverjük a sütőport.
A fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval valamint a maradék porcukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába, felváltva a liszttel.
Körülbelül a 3/4 részét belekanalazzuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék masszába belekeverjük a darált mákot, majd kitöltjük vele a hézagokat, végül megrakjuk a lecsöpögtetett meggyel.
Nagyjából 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de ez elhagyható, mert elég édes így is.
4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, pici só, 4 evőkanál darált mák, 1 üveg magozott meggybefőtt vagy frissen szedett meggy.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, körülbelül 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A 4 tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat és a vizet, illetve a citrom reszelt héját.
Ezek után a lisztbe belekeverjük a sütőport.
A fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval valamint a maradék porcukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába, felváltva a liszttel.
Körülbelül a 3/4 részét belekanalazzuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék masszába belekeverjük a darált mákot, majd kitöltjük vele a hézagokat, végül megrakjuk a lecsöpögtetett meggyel.
Nagyjából 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de ez elhagyható, mert elég édes így is.
1 megjegyzés:
dejóóóóóó
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Megjegyzés küldése