Meggyes mákos kevert sütemény

2012. okt. 4. | 1 megjegyzés | Címkék: , , ,
Meggyes mákos kevert sütemény porcukorral megszórva. Könnyen és gyorsan elkészíthető desszert.
Meggyes mákos kevert sütemény
Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, pici só, 4 evőkanál darált mák, 1 üveg magozott meggybefőtt vagy frissen szedett meggy.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, körülbelül 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A 4 tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat és a vizet, illetve a citrom reszelt héját.
Ezek után a lisztbe belekeverjük a sütőport.

A fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval valamint a maradék porcukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába, felváltva a liszttel.

Körülbelül a 3/4 részét belekanalazzuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék masszába belekeverjük a darált mákot, majd kitöltjük vele a hézagokat, végül megrakjuk a lecsöpögtetett meggyel.
Nagyjából 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.


Megjegyzés:
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de ez elhagyható, mert elég édes így is.

1 megjegyzés:

Neon Rider írta...

dejóóóóóó

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

Megjegyzés küldése

Fel