Sárgabarackos csokoládés egyensúly sütemény

2012. okt. 6. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Sárgabarackos csokoládés egyensúly sütemény, egy, a pocaknak is könnyű, kevert tésztás desszert.
Sárgabarackos csokoládés egyensúly sütemény
Hozzávalók:
1,5 kis konzerves sárgabarack befőtt, 10 dkg csokoládé, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só.


Elkészítése:
A előmelegítjük légkeveréses sütőt 170 fokra, egy nagyjából 25 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A sárgabarack befőttet lecsöpögtetjük, utána kockára vágjuk, ezt követően felaprítjuk a csokoládét.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vanília cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, valamint a lisztbe belekeverjük a sütőport.
A tojásfehérjéket keményre verjük egy csipetnyi sóval, felváltva a liszttel óvatosan a vajas masszához keverjük.

Belesimítjuk a tepsibe, kirakjuk a tetejét a barackkal, rászórjuk a csokoládét.
Végül körülbelül 40 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.



Megjegyzés:
Az alapötletet, Ízletes-Falatok: Csokis-Őszibarackos kevert receptje adta.
Az egyensúly tészta alapreceptje pedig, a Lajos Mari-Hemző Károly 99 gyümölcsös édesség című könyvéből van.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel