Hozzávalók:
Tésztához: 5 dl tej, 12 dkg vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 4 tojássárgája, 1 csomag élesztő, 1 kg liszt, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál só.
Töltelékhez: 2 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, fél citrom reszelt héja, 8 dl tej.
Tetejére: 2 tojássárgája.
Elkészítése:
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját, és belekeverjük az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, bele reszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót illetve a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, és a duplájára kelesztjük.
Közben a pudingporba bele keverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a tejet is, ezt sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A megkelt tésztát kettévesszük, kinyújtjuk körülbelül 25 x 36 cm-es téglalappá, széltében és hosszában is 4 felé vágjuk, így 16 db-ot kapunk.
A kis téglalapok egyik szélét bevagdossuk, a sima felére halmozzuk a pudingot, utána erről a feléről feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és még 20 percet hagyjuk kelni.
Ugyan így nyújtjuk és vágjuk, azután töltjük a másik adagot is.
Végezetül pedig, előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Adag: 32 darab
Elkészítési idő: 2 óra
Tésztához: 5 dl tej, 12 dkg vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 4 tojássárgája, 1 csomag élesztő, 1 kg liszt, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál só.
Töltelékhez: 2 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, fél citrom reszelt héja, 8 dl tej.
Tetejére: 2 tojássárgája.
Elkészítése:
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját, és belekeverjük az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, bele reszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót illetve a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, és a duplájára kelesztjük.
Közben a pudingporba bele keverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a tejet is, ezt sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A megkelt tésztát kettévesszük, kinyújtjuk körülbelül 25 x 36 cm-es téglalappá, széltében és hosszában is 4 felé vágjuk, így 16 db-ot kapunk.
A kis téglalapok egyik szélét bevagdossuk, a sima felére halmozzuk a pudingot, utána erről a feléről feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és még 20 percet hagyjuk kelni.
Ugyan így nyújtjuk és vágjuk, azután töltjük a másik adagot is.
Végezetül pedig, előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Adag: 32 darab
Elkészítési idő: 2 óra
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése