Rákóczi túrós pudingos hernyó
kifli

2012. okt. 31. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Rákóczi túrós pudingos hernyó kifli, kelt tésztás sütemény, citromhéjjal ízesített pudinggal. 32 darab süthető belőle, körülbelül 2 óra alatt.
Rákóczi túrós pudingos hernyó kifli
Hozzávalók:
Tésztához: 5 dl tej, 12 dkg vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 4 tojássárgája, 1 csomag élesztő, 1 kg liszt, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál só.
Töltelékhez: 2 csomag Rákóczi túrós pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, fél citrom reszelt héja, 8 dl tej.
Tetejére: 2 tojássárgája.


Elkészítése:
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját, és belekeverjük az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, bele reszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót illetve a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, és a duplájára kelesztjük.

Közben a pudingporba bele keverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a tejet is, ezt sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

A megkelt tésztát kettévesszük, kinyújtjuk körülbelül 25 x 36 cm-es téglalappá, széltében és hosszában is 4 felé vágjuk, így 16 db-ot kapunk.
A kis téglalapok egyik szélét bevagdossuk, a sima felére halmozzuk a pudingot, utána erről a feléről feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és még 20 percet hagyjuk kelni.
Ugyan így nyújtjuk és vágjuk, azután töltjük a másik adagot is.

Végezetül pedig, előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.


Adag: 32 darab
Elkészítési idő: 2 óra

A tészta egyik széle bevágva, rajta a puding, lehet tekerni.
lehet tekergetni

A tészták feltekerve, 20 percet pihennek, majd mehetnek a sütőbe, 150 fokon, 30 percig.
feltekerve pihiznek, majd sütőbe velük

Rákóczi túrós pudingpor
Rákóczi túrós pudingpor

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel