Hozzávalók
Sárga tésztához 1 db tojás, 1 bögre cukor 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, narancs ételfesték.
Sötét tésztához 1 db tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, 2 nagy és 1 mini muffin sütőt kibélelünk papírkapszlival.
Először elkészítjük a sárga tésztát.
A tojást kikavarjuk a cukorral, utána hozzáadjuk a tejet, valamint az olajat, a lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.
Ezt követően összekeverjük a lisztet a tojásos masszával, majd a narancs ételfestékkel színezzük.
Ugyan így elkészítjük a sötét masszát is, csak ott kakaóport használunk a narancs ételfesték helyett.
A formákba felváltva teszünk a sárga és sötét tésztából, utána körülbelül 20 perc alatt megsütjük, légkeveréses sütőben egyszerre mind a három tepsivel, tűpróbával ellenőrizzük, és tetszőlegesen díszítjük.
Sárga tésztához 1 db tojás, 1 bögre cukor 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, narancs ételfesték.
Sötét tésztához 1 db tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 2 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, 2 nagy és 1 mini muffin sütőt kibélelünk papírkapszlival.
Először elkészítjük a sárga tésztát.
A tojást kikavarjuk a cukorral, utána hozzáadjuk a tejet, valamint az olajat, a lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.
Ezt követően összekeverjük a lisztet a tojásos masszával, majd a narancs ételfestékkel színezzük.
Ugyan így elkészítjük a sötét masszát is, csak ott kakaóport használunk a narancs ételfesték helyett.
A formákba felváltva teszünk a sárga és sötét tésztából, utána körülbelül 20 perc alatt megsütjük, légkeveréses sütőben egyszerre mind a három tepsivel, tűpróbával ellenőrizzük, és tetszőlegesen díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése