Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, pici só, sárga húsú őszibarack.
Habhoz: 2 tojásfehérje, 7 - 8 evőkanál cukor, ízlés szerint barackpüré vagy lekvár.
Tetejére: barackszeletek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A 4 tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, ezt követően belekeverjük az olajat és a vizet.
A lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval, valamint a maradék cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába, felváltva a liszttel.
A barackokat kockára vágjuk.
A formát vajjal alaposan kikenjük, belekanalazzuk a masszát, utána mindegyikbe 4 - 4 kocka barackot beleteszünk.
Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben felverjük kemény habbá a tojásfehérjét, apránként adagolva a cukorral, és óvatosan belekeverjük a barackpürét vagy a lekvárt.
Végül a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk a habot, és barackgerezdekkel díszítjük.
Tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, pici só, sárga húsú őszibarack.
Habhoz: 2 tojásfehérje, 7 - 8 evőkanál cukor, ízlés szerint barackpüré vagy lekvár.
Tetejére: barackszeletek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A 4 tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, ezt követően belekeverjük az olajat és a vizet.
A lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval, valamint a maradék cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájába, felváltva a liszttel.
A barackokat kockára vágjuk.
A formát vajjal alaposan kikenjük, belekanalazzuk a masszát, utána mindegyikbe 4 - 4 kocka barackot beleteszünk.
Körülbelül 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben felverjük kemény habbá a tojásfehérjét, apránként adagolva a cukorral, és óvatosan belekeverjük a barackpürét vagy a lekvárt.
Végül a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk a habot, és barackgerezdekkel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése