Kakaós muffin "répával töltve"

2014. ápr. 23. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kakaós muffin 'répával töltve', húsvéti sütemény recept, tejszín ízű pudinggal ízesítve.
Kakaós muffin "répával töltve"
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej.
Díszítéshez ("répakrémhez"): 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 5 evőkanál kristálycukor, 7 dl tej, narancssárga ételfesték, fondant levélkék.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 12 db-os nagy muffin formát kibélelünk papírkapszlival.

A tésztához egy tálba összekeverjük a száraz anyagokat, utána hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, az olajat és a tejet.

Minden formát megtöltünk egy-egy fagyis kanálnyi masszával, és légkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez pudingport összekeverjük a cukorral, valamint a tejjel, majd sűrűre főzzük.
Ezt követően vízfürdőben kihűtjük, és a narancssárga ételfestékkel színezzük.

A muffinokba tölcsér alakú lyukat fúrunk, beletöltjük a krémet, fondant levélkével díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel