Hozzávalók:
Piskótához: 9 tojás, 33 dkg kristálycukor, 6 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 50 dkg túró, 2 citrom reszelt héja, 2 csomag vanília.
Díszítéshez: 1 csomag tejszínes pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, díszek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A piskótához 3 tojásfehérjét kikeverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, majd a 2 csomag pudingport.
Ezt követően a masszát a tortaformába öntjük, és 10 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a második, majd a harmadik lapot is, azokat is kisütjük, és amíg hűlnek, addig elkészítjük a krémet.
A pudingporba belekeverjük a cukrot, a tejet, sűrűre főzzük, utána vízfürdőben kihűtjük.
Robotgéppel kikeverjük a margarint a porcukorral, beleforgatjuk az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, végül pedig a kihűlt pudingot.
A krémmel megkenjük a lapokat, de hagyjunk belőle a tetejére és az oldalára is.
A torta tetejére a díszítő szélhez a pudingport összekeverjük a cukorral, a tejjel, sűrűre főzzük, egy picit kihűtjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és körben díszítjük.
A torta oldalát és a tetejét tetszés szerinti díszekkel rakjuk ki.
Piskótához: 9 tojás, 33 dkg kristálycukor, 6 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 50 dkg túró, 2 citrom reszelt héja, 2 csomag vanília.
Díszítéshez: 1 csomag tejszínes pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, díszek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A piskótához 3 tojásfehérjét kikeverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, majd a 2 csomag pudingport.
Ezt követően a masszát a tortaformába öntjük, és 10 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a második, majd a harmadik lapot is, azokat is kisütjük, és amíg hűlnek, addig elkészítjük a krémet.
A pudingporba belekeverjük a cukrot, a tejet, sűrűre főzzük, utána vízfürdőben kihűtjük.
Robotgéppel kikeverjük a margarint a porcukorral, beleforgatjuk az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, végül pedig a kihűlt pudingot.
A krémmel megkenjük a lapokat, de hagyjunk belőle a tetejére és az oldalára is.
A torta tetejére a díszítő szélhez a pudingport összekeverjük a cukorral, a tejjel, sűrűre főzzük, egy picit kihűtjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és körben díszítjük.
A torta oldalát és a tetejét tetszés szerinti díszekkel rakjuk ki.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése