Hozzávalók:
Tésztához: 1 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 26 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg reszelt sárgarépa, 1 narancs reszelt héja, 125 ml olaj, 250 ml tej.
Pudinghoz: 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 db-os mini, és egy 12 db-os nagy muffin formát kibélelünk papír kapszlival.
A tésztához a tojást a kristálycukorral, valamint a vaníliával fehéredésig habbá verjük, a lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.
A tojásos masszába beleforgatjuk a reszelt sárgarépát és a narancshéjat, az olajat, a tejet illetve a lisztes keveréket.
Minden formát megtöltünk a 3/4 részig masszával, utána körülbelül 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük a pudingot is, kihűtjük, majd megtöltjük vele a muffinokat.
Végezetül pedig az alkalomhoz illően, húsvéti díszekkel díszítjük.
Tésztához: 1 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vanília, 26 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg reszelt sárgarépa, 1 narancs reszelt héja, 125 ml olaj, 250 ml tej.
Pudinghoz: 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 24 db-os mini, és egy 12 db-os nagy muffin formát kibélelünk papír kapszlival.
A tésztához a tojást a kristálycukorral, valamint a vaníliával fehéredésig habbá verjük, a lisztbe pedig belekeverjük a sütőport.
A tojásos masszába beleforgatjuk a reszelt sárgarépát és a narancshéjat, az olajat, a tejet illetve a lisztes keveréket.
Minden formát megtöltünk a 3/4 részig masszával, utána körülbelül 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben elkészítjük a pudingot is, kihűtjük, majd megtöltjük vele a muffinokat.
Végezetül pedig az alkalomhoz illően, húsvéti díszekkel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése