Hozzávalók
Tésztához 10 dkg margarin, 5 evőkanál méz, 20 dkg liszt, 2 teáskanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt szárított gyömbér, 10 dkg porcukor, 1 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, fél kávéskanál szódabikarbóna, negyed kávéskanál sütőpor.
Elkészítése
A sütőt elmelegítjük 200 fokra, 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy kis lábasban felolvasztjuk a margarint a mézzel.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a többi száraz hozzávalóval.
A lisztes keveréknek egy mélyedést teszünk a közepébe, beleöntjük az olvasztott mézes margarint, fakanállal alaposan összekeverjük, utána kézzel átdolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, majd tepsinként 8 percig sütjük.
Miután kihűltek, cukormázzal csontvázakat rajzolunk rá.
Tésztához 10 dkg margarin, 5 evőkanál méz, 20 dkg liszt, 2 teáskanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt szárított gyömbér, 10 dkg porcukor, 1 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, fél kávéskanál szódabikarbóna, negyed kávéskanál sütőpor.
Elkészítése
A sütőt elmelegítjük 200 fokra, 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy kis lábasban felolvasztjuk a margarint a mézzel.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a többi száraz hozzávalóval.
A lisztes keveréknek egy mélyedést teszünk a közepébe, beleöntjük az olvasztott mézes margarint, fakanállal alaposan összekeverjük, utána kézzel átdolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, majd tepsinként 8 percig sütjük.
Miután kihűltek, cukormázzal csontvázakat rajzolunk rá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése