Hozzávalók
Tésztához 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája.
Töltelékhez ízlés szerinti lekvár.
Díszítéshez narancs, fehér, fekete színű marcipán, esetleg házi fondant.
Elkészítése
A kekszekhez a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd a többi hozzávalóval is, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Miután összegyúrtuk, folpackba csavarva fél órán át hűtőben pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A díszítéshez kinyújtjuk a színes masszákat, kiszaggatjuk a süti kiszúrókkal, majd felhasználásig félre tesszük.
Pihentetés után a tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe rakjuk, és egyenként 8 perc alatt megsütjük.
A kihűlt kekszeket megkenjük lekvárral, összeragasztjuk, végül díszítjük a színes masszával.
Tésztához 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája.
Töltelékhez ízlés szerinti lekvár.
Díszítéshez narancs, fehér, fekete színű marcipán, esetleg házi fondant.
Elkészítése
A kekszekhez a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd a többi hozzávalóval is, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Miután összegyúrtuk, folpackba csavarva fél órán át hűtőben pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A díszítéshez kinyújtjuk a színes masszákat, kiszaggatjuk a süti kiszúrókkal, majd felhasználásig félre tesszük.
Pihentetés után a tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe rakjuk, és egyenként 8 perc alatt megsütjük.
A kihűlt kekszeket megkenjük lekvárral, összeragasztjuk, végül díszítjük a színes masszával.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése