Epres joghurtos alagút

2014. nov. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Epres joghurtos alagút, őzgerinc formájú, csokis piskótából, hatalmas eperdarabokkal ízesített krémmel.
Epres joghurtos alagút
Hozzávalók
Piskótához 3 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Krémhez 2 evőkanál zselatin, 1 dl víz, 2 dl Hulala tejszín, 25 dkg eper, 25 dkg natúr joghurt, 5 dkg porcukor.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 28x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot.
Belekeverjük a tojások sárgáját, valamint a sütőporral elkevert pudingport.

Miután összekevertük, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
A sütést követően vizezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük, és kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd olvadásig melegítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kicsumázzuk, és feldaraboljuk.

Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, belerakjuk a piskótának nagyjából a 2/3-át.

A joghurtba beleöntjük a porcukrot, a langyos zselatint, a tejszínt és az epret.
Beletöltjük az alagútba, rásimítjuk a maradék piskótát, majd úgy 4-5 órát hűtjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel