Hozzávalók
Piskótához 3 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Krémhez 2 evőkanál zselatin, 1 dl víz, 2 dl Hulala tejszín, 25 dkg eper, 25 dkg natúr joghurt, 5 dkg porcukor.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 28x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot.
Belekeverjük a tojások sárgáját, valamint a sütőporral elkevert pudingport.
Miután összekevertük, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
A sütést követően vizezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük, és kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd olvadásig melegítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kicsumázzuk, és feldaraboljuk.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, belerakjuk a piskótának nagyjából a 2/3-át.
A joghurtba beleöntjük a porcukrot, a langyos zselatint, a tejszínt és az epret.
Beletöltjük az alagútba, rásimítjuk a maradék piskótát, majd úgy 4-5 órát hűtjük.
Piskótához 3 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Krémhez 2 evőkanál zselatin, 1 dl víz, 2 dl Hulala tejszín, 25 dkg eper, 25 dkg natúr joghurt, 5 dkg porcukor.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 28x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot.
Belekeverjük a tojások sárgáját, valamint a sütőporral elkevert pudingport.
Miután összekevertük, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
A sütést követően vizezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük, és kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd olvadásig melegítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kicsumázzuk, és feldaraboljuk.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, belerakjuk a piskótának nagyjából a 2/3-át.
A joghurtba beleöntjük a porcukrot, a langyos zselatint, a tejszínt és az epret.
Beletöltjük az alagútba, rásimítjuk a maradék piskótát, majd úgy 4-5 órát hűtjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése