Hozzávalók:
Tésztához: 5 dl tej, 15 dkg porcukor, 2 csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 4 tojás, 1 kg liszt, 3 evőkanál olaj.
Vaníliás krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 4 dl tej, 2 evőkanál kandírozott citrushéj keverék.
Csokoládés krémhez: 13 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj.
Cukros tejhez: körülbelül 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
Először meglangyosítunk 2 dl tejet, beleteszünk 1 evőkanál porcukrot, 1 csipetnyi sót és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a megmaradt porcukrot, a maradék sót és a tojásokat.
A liszt közepébe egy kis mélyedést teszünk, beleöntjük a felfuttatott élesztős, valamint a tojásos tejet, végül pedig az olajat.
Jól kidolgozzuk a tésztát, utána megszórjuk a tetejét liszttel, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és elkészítjük a kétféle tölteléket.
A pudingport összekeverjük a kristálycukorral valamint a vaníliás cukorral, majd csomómentesre a tejjel, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett teljesen kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a citrushéjat.
A megkelt tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk körülbelül 70 x 30 cm -es téglalappá, megkenjük a pudinggal, feltekerjük, és 24 db -ra vágjuk, nagyjából 4 cm-es csigákat kapunk belőle.
Alaposan kivajazott muffin sütőbe tesszük, utána még itt is kelesztjük úgy 15 - 20 percig. A sütőben 20 perc alatt megsütjük, azután lekenjük a cukros tejjel.
Amíg a vaníliás csiga sül, addig elkészítjük a csokisat. A csokis krémhez a hozzávalókat kenhető állapotban összekeverjük.
A másik adag tésztát megkenjük a csokis krémmel, majd azt is felszeleteljük, muffin sütőbe tesszük, kelesztjük, megsütjük, megkenjük cukros tejjel.
Végezetül mindkettőt tálaláskor egy kevés porcukorral megszórjuk.
Tésztához: 5 dl tej, 15 dkg porcukor, 2 csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 4 tojás, 1 kg liszt, 3 evőkanál olaj.
Vaníliás krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 4 dl tej, 2 evőkanál kandírozott citrushéj keverék.
Csokoládés krémhez: 13 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj.
Cukros tejhez: körülbelül 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
Először meglangyosítunk 2 dl tejet, beleteszünk 1 evőkanál porcukrot, 1 csipetnyi sót és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a megmaradt porcukrot, a maradék sót és a tojásokat.
A liszt közepébe egy kis mélyedést teszünk, beleöntjük a felfuttatott élesztős, valamint a tojásos tejet, végül pedig az olajat.
Jól kidolgozzuk a tésztát, utána megszórjuk a tetejét liszttel, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és elkészítjük a kétféle tölteléket.
A pudingport összekeverjük a kristálycukorral valamint a vaníliás cukorral, majd csomómentesre a tejjel, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett teljesen kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a citrushéjat.
A megkelt tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk körülbelül 70 x 30 cm -es téglalappá, megkenjük a pudinggal, feltekerjük, és 24 db -ra vágjuk, nagyjából 4 cm-es csigákat kapunk belőle.
Alaposan kivajazott muffin sütőbe tesszük, utána még itt is kelesztjük úgy 15 - 20 percig. A sütőben 20 perc alatt megsütjük, azután lekenjük a cukros tejjel.
Amíg a vaníliás csiga sül, addig elkészítjük a csokisat. A csokis krémhez a hozzávalókat kenhető állapotban összekeverjük.
A másik adag tésztát megkenjük a csokis krémmel, majd azt is felszeleteljük, muffin sütőbe tesszük, kelesztjük, megsütjük, megkenjük cukros tejjel.
Végezetül mindkettőt tálaláskor egy kevés porcukorral megszórjuk.
2 megjegyzés:
nagyon guszták
Csurog a nyálam a csigáidra!!
Megjegyzés küldése