Juli-suli beigli recept

Hozzávalók:
4 rúd tésztához: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
2 túrós töltelékhez: 30 dkg túró, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2 vanília, fél citrom héja, 4 dkg mazsola, 4 dkg búzadara.
2 gesztenyés töltelékhez: 3 csomag gesztenyemassza, 1 dl rum, 4 dkg mazsola.
diós, mandulás vagy mákos töltelékhez: 1 dl víz, fél citrom reszelt héja, 17 dkg cukor, 30 - 30 dkg dió, mandula vagy mák.


Elkészítése:
A tésztákhoz az élesztőt 1,5 dl tejben összekeverjük, de nem kell felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejes élesztőt és a sót, majd a maradék langyos tejet.
Letakarva hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 4 rudat nyújtunk belőle, utána megtöltjük a töltelékekkel.
A túrót áttörjük a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával valamint a búzadarával. 1 - 2 óráig állni hagyjuk, ezt követően megtöltjük a kinyújtott tésztát.
A gesztenyét áttörjük a rummal, majd ízesítjük tetszés szerint esetleg cukorral és mazsolával, ezzel töltjük meg a rudakat.
A vizet felforraljuk a citromhéjjal és a cukorral, utána leforrázzuk vele a darált diót, mandulát vagy mákot, és ezzel töltjük meg a rudakat.
A töltelékek közül azt választjuk, amelyik nekünk jobban ízlik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel